Događanja 2009

 

 

SPECIJALNA IZLOŽBA ZA PTIČARE I RETRIVERE

25. TRAVNJA 2009.

 

Suci : Tina Herman (SLO) ~ retriveri

Nenad Jagodić (HR) ~ ptičari

 

 

 

 

                                

 

 

07.11. 2009. CACT-HR DUGO SELO

 

 

PTIČARI I RETRIEVERI U DUGOM SELU

 

Na prelijepim terenima LD Strijelac iz Ježeva, Kinološko društvo Dugo Selo je 07.11.09. organiziralo slijedeće kinološko lovne manifestacije :

Smotra svih lovačkih pasmina; IPO za retrievere; IPO za ptičare i RADNI ISPIT KONTINENTALNIH PTIČARA S ODSTRELOM s kandidaturom CACT-HR.

Za kandidaturu CACT-HR natjecalo se 8 pasa, međutim titula nije dodijeljena.

IPO retrievera brojio je 7 pasa, dok se za IPO ptičara prijavilo 6 ptičara.

Sudili su Petar Klarić i Marijan Čižmešija.

 

Lovački tereni sa dosta divljači, lijep jesenski dan i izuzetna srdačnost domaćina koji je sve prisutne nahranio dobrim srnećim gulašem, uokvirio je ovaj događaj u jedno lijepo druženje koje se produžilo do kasnih popodnevnih sati. Pripovijedalo se tu o prijašnjim radnim ispitima, prisjećalo na iskusne suce lovne kinologije koji više na žalost nisu s nama, razmjenjivala raznorazna lovačka iskustva …

Moji dragi retriveraši su sa svojim psima koji se ne koriste u lovu i koji su mahom kućne maze, pokazali na ispitu prirođenih osobina kako se u jednom trenutku, krasan i mazan retriever pretvara u pravog lovačkog psa, s veseljem aportira divljač iz suhog a onda se sa mnogo žara baca u hladnu vodi, pliva i aportira divljač iz vode. Sreću i strast  u očima ovih pasa pri kontaktu sa divljači, sa prirodom, sa vodom prepoznaje samo onaj tko radi sa  retrieverima…a velika je šteta za pasminu da mnogo ovih izvrsnih aportera, divljač nikada u životu i ne vidi.

                                                                                                       

                                                                                                                                               Tajnik društva: Đurđica Dujmović